Audio tour

Audio toursiena dhe rruget e ujite

2 sights

 1. Audio tour Summary
 2. Audio tour Summary

  Gjate mesjetes qeveria Senese i dedikoj me shume kujdes ne administrimin dhe vendosjen e ujite brenda ne qytete.

  Mungesa e nje elementi jetesore per cdo forme te jetes beri “Inxhinjeret” Senes  te realizonin rruget per te kaluar uji dhe per te bere te madhe  Sienen. Kjo gje beri te  lindte i “Bottini”, dhe kanalet Senese. Keto kanele nentokesore ne fillim te vitit 1200 u quajten  “boctinus” sepse kishin ndertimin karakteristik te nje fuçie. Keto tunelet nentokesore lejonin te mbanin ujin dhe ta trasportonin ne burimet e famshme te Sienes dhe ne puset me te rendesishme  te pallateve te Fisnikve, madje dhe me perdorimin e pompave. Historia e ujit te Sienes eshte e ilustruar dhe tregohet ne ”Museo dell’Acqua” qe mirembahet nga Shoqiata “La Diana” dhe Bashkia e Sienes te cilat lejojn perdorimin e faqes me promovimin e nje turizmi te qendrushem.

 3. 1 Hyrja e Bottinit ne burimin Giusta
 4. 2 Museu i Ujite
 5. 3 Fontebranda
 6. 4 Burimi i pallatit "Piccolomini"
 7. 5 Burimi Gaia
 1. Audio tour Summary

  Gjate mesjetes qeveria Senese i dedikoj me shume kujdes ne administrimin dhe vendosjen e ujite brenda ne qytete.

  Mungesa e nje elementi jetesore per cdo forme te jetes beri “Inxhinjeret” Senes  te realizonin rruget per te kaluar uji dhe per te bere te madhe  Sienen. Kjo gje beri te  lindte i “Bottini”, dhe kanalet Senese. Keto kanele nentokesore ne fillim te vitit 1200 u quajten  “boctinus” sepse kishin ndertimin karakteristik te nje fuçie. Keto tunelet nentokesore lejonin te mbanin ujin dhe ta trasportonin ne burimet e famshme te Sienes dhe ne puset me te rendesishme  te pallateve te Fisnikve, madje dhe me perdorimin e pompave. Historia e ujit te Sienes eshte e ilustruar dhe tregohet ne ”Museo dell’Acqua” qe mirembahet nga Shoqiata “La Diana” dhe Bashkia e Sienes te cilat lejojn perdorimin e faqes me promovimin e nje turizmi te qendrushem.

Reviews

6 reviews

Review this tour
A minimum rating of 1 star is required.
Please fill in your name.
 • Natalia

  1 out of 5 rating 05-16-2018

  very nice idea but no audio stories and no one interesting story

 • AJ

  1 out of 5 rating 06-01-2017

  not an audio tour

 • Rossano

  4 out of 5 rating 06-01-2017

  Buon lavoro piacevole

 • Guglielmo

  5 out of 5 rating 06-01-2017

  Molto utile, ottimo lavoro

 • Cinzia

  5 out of 5 rating 06-01-2017

  Bellissimo un lavoro stupendo!! Complimenti a tutti..!